Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

Starten bij Brink

Brink Logo

Even voorstellen!

Hallo allemaal! Mijn naam is JW van der Kam. Ik werk nu ruim 1,5 jaar bij Brink, een management- en adviesbureau met circa 250 werknemers dat actief is in het kloppend hart van bouw, infra en vastgoed. Voordat ik aan het werk ging heb ik de bacheloropleiding Bedrijfskunde en de masteropleiding Real Estate Studies gevolgd. In deze blog zal ik jullie meenemen in mijn ervaringen bij het oriënteren op de arbeidsmarkt, mijn keuze voor Brink en wat ik zoal doe bij Brink.

Oriëntatie en mijn keuze voor Brink

Via de Real Estate Club Groningen (RECG) heb ik een groot aantal in-house dagen, kroegcolleges en carrière evenementen bezocht. Hierdoor heb ik een breed beeld van de arbeidsmarkt en een goed gevoel gekregen bij niet alleen de werkzaamheden van de verschillende bedrijven, maar ook vooral de verschillende bedrijfsculturen. Hoe mensen met elkaar omgaan binnen een organisatie is voor mij namelijk minstens zo belangrijk als het werk dat er gedaan wordt. Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik bovendien een positie als werkstudent vervuld bij Brink. In deze periode heb ik Brink erg goed leren kennen; ik mocht zelfs mee op ski-reis naar Zwitserland. Na enkele sollicitatiegespreken te hebben gevoerd, binnen en buiten Brink, kon ik er niet meer omheen: Brink was waar ik wilde werken. Ik ben aangehaakt als consultant bij de vakgroep Ontwikkelen & Investeren. Een keus waar ik geen spijt van heb gehad! Als consultant zie ik veel verschillende uitdagende projecten voorbij komen. Er zijn overigens nog tal van andere vakgroepen, voor ieder is er wat wils binnen Brink. Bovendien zijn er kantoren in Groningen, Rotterdam en Eindhoven en zijn we volop aan het groeien.

De start

De start van mijn fulltime dienstverband was aan de vooravond van de eerste corona-uitbraak. Na 2-3 weken moest iedereen thuiswerken. Brink heeft de voorzieningen goed voor elkaar, waardoor we meteen vrijwel probleemloos vanuit huis konden werken. Ik had het voordeel dat ik mijn directe collega’s uit Groningen al kende, wat mijn inwerkperiode versoepelde. Ook heb ik heel veel kennismakingen online gehouden en het onboardingprogramma, waarbij alle ins en outs van Brink aan bod zijn gekomen, online gevolgd. Ik raakte snel betrokken bij een heel aantal interessante projecten en kreeg meteen veel verantwoordelijkheden. Inmiddels ligt de focus voor nieuwe medewerkers op verbinding met collega’s en de organisatie, wat de onboarding gemakkelijker maakt. Ook werken op kantoor is in beperkte mate weer mogelijk.

Een werkdag

De horeca en retail liggen op dit moment grotendeels stil. Vastgoedvraagstukken gaan echter grotendeels door en het huizentekort in Nederland is nog een zeer urgent probleem. Brink heeft dan ook weinig last van de corona-crisis ondervonden en elke Brinker heeft dan ook genoeg te doen. Ik neem jullie mee in een van mijn werkdagen.

 

Tijd

Activiteit

8:30

Opstart

Ik pak mijn mailbox erbij, kijk of er nog dringende zaken zijn en maak een globale planning voor de dag.

9:00

Intern projectoverleg (IPO) Arendshof

In Oosterhout (Noord Brabant) zijn we met een team vanuit Brink de herontwikkeling van overdekte winkelcentra Arendshof I en II aan het verkennen. Er is namelijk veel leegstand in het centrum, en deze herontwikkeling moet de stad leefbaarder maken. Ik ben betrokken bij de financieel-strategische kant en door middel van reken-en-teken sessies kristalliseert het plan zich steeds verder uit.

10:00

Werkblok Arendshof

In het IPO zijn de laatste ontwikkelingen omtrent Arendshof besproken, en op basis daarvan kan ik weer aan de slag met het aanpassen van het rekenmodel, om te zien wat de laatste wijzigingen voor invloed hebben op het projectresultaat. Aansluitend stuur ik een mail met enkele vragen en de voorlopige uitkomsten en plan ik een nieuw overleg in met het projectteam om de resultaten te bespreken.

12:00

Pauze

Als een echte kantoortijger ga ik na het eten van mijn boterhammen graag een rondje wandelen door het centrum van Groningen. Hierna kan ik weer fris en fruitig aan de slag.

13:00

Bijpraten TU Delft Campus Zuid

Ik ondersteun een senior manager in zijn functie als gebiedsontwikkelaar voor de TU Delft Campus Zuid, een campus vol in ontwikkeling waar, naast onderwijs, ook tal van innovatieve bedrijven zullen gaan huisvesten. Wekelijks praten we bij, waar ik erg veel van opsteek, en spreken we af wat ik voor hem kan gaan oppakken die betreffende week.

14:00

Werkblok Phaff fabriek

Het gebouw van de voormalig vruchtenwijnfabriek van Phaff in Winschoten is in vervallen staat geraakt. Lokale ondernemers willen er graag een zorgcomplex met 24 zelfstandige wooneenheden in realiseren. Binnen Brink zorgen de vakgroepen Kostenadvisering en Ontwikkelen & Investeren gezamenlijk voor een totaalrapportage waarmee de financiële haalbaarheid inzichtelijk wordt gemaakt. De rest van de middag ga ik aan de slag met een marktonderzoek om de huurprijzen van de zorgappartementen zo goed mogelijk te bepalen. Dat is nog best een klus zonder referentiepanden in de omgeving, maar door middel van een aantal slimme benaderingen, waar zelfs wat simpele regressiemodellen aan te pas komen, kan ik toch een indicatieve huurprijs beredeneren. 

17:00

Einde werkdag 

Om vijf uur zitten mijn acht dagelijkse werkuren er alweer op. Ik beantwoord nog even snel een mail en ik klap mijn laptop dicht.

Real Estate Studies als fundament

De Master Real Estate Studies was voor mij een goed fundament voor mijn functie bij Brink. Ik kom regelmatig situaties tegen waar ik kennis en vaardigheden van de master in kan zetten. Echter is de master pas het begin van het leren. Je kan en moet je nog volop ontwikkelen en werkervaring opdoen. Naast het simpelweg ‘draaien van projecten’ heeft Brink de Brink Academy voor interne en externe trainingen in het leven geroepen om tegemoet te komen aan de ontwikkelbehoeften van haar medewerkers.

Schermafbeelding 2021 04 22 Om 12.25.05

Een screenshot van een overleg met mijn collega’s van de vakgroep Ontwikkelen en Investeren

Tips

Een werkgever kiezen is niet niks. Ik zou dan ook zeker niet aanraden om uit gemak het eerste beste baantje dat op je pad komt aan te pakken. Het is belangrijk dat je iets vindt dat bij je past, zodat je je prettig voelt op en in je werk. Dit zal je ontwikkeling en daarmee je loopbaan enorm versnellen. Oriënteer je op de arbeidsmarkt, maak gebruik van de evenementen van de RECG, het Master Network FSS en andere organisaties. Maak kennis met reeds afgestudeerden en vraag ze naar de ervaringen die zij hebben bij hun werkgevers. Mijn ervaring is dat de meeste mensen hier voor open staan, en mocht je dan de sollicitatie in gaan dan heb je al een streepje voor. 

Mocht je naar aanleiding van het lezen van dit stuk meer willen weten over bijvoorbeeld starten bij Brink, wat Brink allemaal te bieden heeft aan vakgroepen en expertises en de sollicitatieprocedure, neem dan gerust laagdrempelig contact met mij op via 06-82 95 78 99, LinkedIn of j.van.der.kam@brink.nl.

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top