Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Starten bij Dura Vermeer

Dura Vermeer Logo Website

Anneke van Driel, ontwikkelaar bij Dura Vermeer

Hallo vastgoedfanaten! Ik ben Anneke van Driel en sinds januari 2021 werkzaam bij Dura Vermeer. Dura Vermeer is een onafhankelijk familiebedrijf met activiteiten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. Verspreid over het hele land hebben we zo’n 2.800 medewerkers. Ikzelf ben werkzaam als projectontwikkelaar woningbouw voor de zelfstandige werkmaatschappij Dura Vermeer Bouw Zuid West, gevestigd in Rotterdam. De ontwikkelende bouwer is gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame gebieden die klaar zijn voor de toekomst. Met alle disciplines in eigen huis creëren wij samen met opdrachtgevers integrale en duurzame oplossingen in complexe bouwopgaven en gebiedsontwikkelingen. Gaaf toch?

Voordat ik startte bij Dura Vermeer heb ik eerst de hbo-opleiding Vastgoed & Makelaardij en de (pre)masteropleiding Real Estate Studies gevolgd. Ik vertel je graag meer over dit leuke bedrijf en mijn werkzaamheden. Lees je mee? 

Wat doet een ontwikkelaar precies?

Als ontwikkelaar ben ik vanaf de conceptfase tot aan de oplevering betrokken bij de totstandkoming van een nieuwbouwproject. Ik zorg onder andere voor de uitontwikkeling (product-markt combinaties, look en feel, architectuur, concept), vergunningsaanvragen en financiële haalbaarheid. Daarnaast bewaak ik de kwaliteit, de planning en het budget. Een ontwikkelaar is eigenlijk een spin in het web. 

Dura Vermeer heeft veel kennis in huis. Zo zijn er onder andere bouwkundigen, kostendeskundigen, marktanalisten, stedenbouwkundigen en verkoopspecialisten waarmee ik samenwerk. Het is mijn taak om alle informatie te verzamelen en knopen door te hakken. Het leukste aan mijn job vind ik de financiële verantwoordelijkheid: ik zorg ervoor dat een project een haalbaar rendement oplevert. Daar komt aardig wat rekenwerk bij kijken, waar in mijn studie al een goede basis voor is gelegd.

Geen dag is hetzelfde

Doordat het ontwikkelen van een project een lang proces is en elk project zich in een andere fase bevindt, is geen dag hetzelfde bij Dura Vermeer. Om een mooi beeld te schetsen: op maandag heb ik een brainstorm met een team van specialisten over het type woningen, de doelgroep, de indicatieve prijzen en de uitstraling van een project. Op dinsdag zit ik aan tafel met de architect om een verkaveling vast te leggen. Op woensdag gaat een project in verkoop en ben ik druk bezig met alle verkoopdocumentatie, communicatie en marketing. Mijn donderdag ochtend begint met een gesprek met de gemeente over het bouw- en woonrijp maken van de grond. De week sluit ik af met een strakke presentatie bij potentiële opdrachtgevers om ze te overtuigen van onze baanbrekende ontwikkelplannen in een gebied. Kortom: geen dag is hetzelfde. Het ene moment zit ik op kantoor en het andere moment pak ik mijn bouwhelm voor een bezoek op de bouwplaats. 

Werken bij Dura Vermeer

Bij Dura Vermeer staan alle collega’s voor je klaar. Heb je een brandende vraag? Dan loop je gewoon even binnen bij de directeur. Er heerst namelijk vrijwel geen hiërarchie. Dat komt doordat Dura Vermeer werkt met waardestromen. Een waardestroom is een zelfstandig team met verschillende disciplines dat fungeert als minibedrijf. Van ontwikkelaar tot uitvoerder, met dit team werk je dagelijks samen aan het succes van de projecten. Ikzelf vind dit heel prettig, want er zijn altijd korte lijnen. Eén dag in de week is de vakgroepdag. Die dag staat in het teken van kennisdeling en inspiratie met de collega’s binnen jouw vakgroep, dus in mijn geval alle ontwikkelaars. Ook leuk: binnen Dura Vermeer kan je jezelf als young professional aansluiten bij ‘Jong Dura Vermeer’, waarbij onder andere gewerkt wordt aan persoonlijke ontwikkeling. 

Oriëntatie en keuze

Tijdens mijn hbo-opleiding mocht ik een meeloop- en afstudeerstage lopen. Dat gaf mij al vroeg de gelegenheid om mij te oriënteren op de verschillende vastgoedbranches. Al snel kwam ik erachter dat de vastgoedontwikkeling mij het meest trok, maar dan… welk bedrijf, welke functie en welke cultuur past bij mij? Dat zijn vragen die lastig te beantwoorden zijn als je net uit de schoolbanken komt. Daarom raad ik iedereen aan om je zo vroeg mogelijk te oriënteren. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op Dura Vermeer vanwege de grootte, de werkzaamheden, de aanwezige kennis, de bedrijfscultuur en de begeleiding die zij bieden aan starters.

Een goede basis

De master Real Estate Studies heeft vooral op economisch en financieel gebied een goede basis gelegd voor mijn werk als ontwikkelaar. 

De studie heeft mij onder andere geleerd:

  1. Om commercieel te denken;
  2. Hoe de vastgoedmarkt functioneert;
  3. Hoe vastgoedontwikkelaars financiële vraagstukken benaderen. 

Wat betreft projectontwikkeling leert de studie je op grote lijnen het proces. In de praktijk komt er natuurlijk veel meer bij kijken. Wanneer je start met werken heb je dan ook zeker begeleiding nodig. Ik zie de opleiding als een basis voor de vastgoedmarkt, maar je leert niet één specifiek vak wat je direct kan uitvoeren. Als je net uit de schoolbanken komt en aan je carrière gaat beginnen, is het belangrijk om goede begeleiding te krijgen. Dura Vermeer koppelt iedere starter aan een ‘buddy’ die jou wegwijs maakt in het bedrijf en de werkzaamheden. Daarnaast biedt Dura Vermeer je trainingen aan en zijn er indien gewenst mogelijkheden om je verder te ontwikkelen door middel van cursussen en studies. 

Neem de tijd voor het vinden van een baan, maak geen overhaaste beslissingen, ga met bedrijven in gesprek en kom er zo achter wat bij jou past, dat geef ik alle studenten graag mee. Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd geworden in een baan bij Dura Vermeer of heb je aanvullende vragen? Schroom niet om mij te contacten (a.v.driel@duravermeer.nl of 06 – 10 92 81 89) 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top