Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

RECG Alumni blog met Marije van der Meer

Ab Marije

Hi! Ik ben Marije van der Meer, 25 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Sinds januari ben ik trainee bij Unibail-Rodamco-Westfield (URW). In deze blog ga ik meer vertellen over mijn achtergrond en het traineeship.

Eerst zal ik jullie iets meer vertellen over mijn achtergrond. In 2017 ben ik naar Groningen verhuisd om de bachelor Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen te volgen. Hier koos ik voor de specialisatie accountancy & controlling. Nadat ik deze had afgerond, zocht ik iets praktischer. Real Estate Studies sloot daar goed bij aan. Zo volgde ik een vak genaamd “Revitalizing Neighbourhoods,” waarin theorie werd gecombineerd met praktijk in de vorm van een buurtonderzoek. Een ander voorbeeld is het vak “Real Estate Development,” waar we een investeringsplan opstelden voor een herontwikkeling in Duitsland, van A tot Z. Naast mijn studie heb ik een parttime bestuursjaar gedaan bij de Real Estate Club Groningen (RECG). Hierdoor heb ik het werkveld in de breedste zin goed leren kennen, van aannemer tot vastgoedbelegger. Dit vond ik een waardevolle aanvulling omdat het theorie en praktijk bij elkaar bracht.

Een van de bedrijven die mij erg aansprak tijdens mijn tijd bij RECG was Unibail-Rodamco-Westfield. Ik wist inmiddels dat ik het retailvastgoed erg interessant vond, maar welke afdeling precies, dat wilde ik graag ontdekken. Hier kwam het traineeship van URW erg goed van pas. In dit éénjarige programma werk je op drie afdelingen binnen het bedrijf, waarvan één in het buitenland. Zo ben ik begonnen in het team van Operating Management in de Mall of the Netherlands. Hier ben je als team verantwoordelijk voor de korte- en langetermijnvisie van het winkelcentrum, van concept tot uitvoering, inclusief ontwikkelings- en investeringsprojecten. Vervolgens ben ik naar Spanje gevlogen en mocht ik een rotatie meedraaien met het performancemanagementteam in Madrid! Hier analyseerden we de prestaties van acht verschillende winkelcentra verspreid over heel Spanje. Een erg afwisselende functie! Ik heb onder andere gewerkt aan het opstellen van de Spaanse halfjaarlijkse resultaten, waarbij je de resultaten van alle winkelcentra opstelt en consolideert tot een.

Werken in een ander land en andere cultuur was een super boeiende ervaring en leverde regelmatig leuke gesprekken en grappige interacties op. Daarnaast is Madrid natuurlijk ook een erg mooie stad! Ik heb veel bezoek van vrienden en familie mogen ontvangen, zowel in Madrid als daarbuiten. Vanuit Madrid ben je namelijk in twee tot drie uur met de hogesnelheidstrein in Barcelona, Valencia, Sevilla, Malaga, etc. Ik heb de zomer goed benut en veel weekendtripjes naar verschillende delen van Spanje gemaakt.

Inmiddels ben ik weer terug in Amsterdam en ben ik aan mijn derde opdracht begonnen. Ik werk in het Shopping Center Management team van Stadshart Amstelveen. Hier houden we ons bezig met het dagelijks beheer van het winkelcentrum. Kortom, geen dag is hetzelfde. Bij URW heb ik in een sneltreinvaart erg veel over het bedrijf, vastgoed en ook over mezelf kunnen leren!

Marije van der Meer

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top