Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nieuwe partner: Unibail-Rodamco-Westfield

Unibail New Partner

De RECG presenteert met trots haar nieuwste partner: Unibail-Rodamco-Westfield!

Unibail-Rodamco-Westfield is een Europese commerciële vastgoedonderneming gespecialiseerd in winkelcentra en andere retail eigendommen. Unibail-Rodamco-Westfield heeft een groot portfolio aan eigendommen verspreid over Europa en de Verenigde Staten, met een focus op high-end retail en entertainment bestemmingen. Unibail-Rodamco-Westfield heeft een belangrijke aanwezigheid in Nederland, waar het meerdere grote winkelcentra bezit en beheert.

Unibail-Rodamco-Westfield is de belangrijkste wereldwijde ontwikkelaar en exploitant van Flagship Destinations, met een portefeuille ter waarde van € 54,5 miljard op 31 december 2021, waarvan 86% in winkels, 6% in kantoren, 5% in congres- en tentoonstellingsruimten en 2% in diensten. Momenteel bezit en exploiteert de Groep 85 winkelcentra, waaronder 53 Flagships in de meest dynamische steden van Europa en de Verenigde Staten. Unibail-Rodamco-Westfield is aanwezig op twee continenten en in 12 landen en biedt een uniek platform voor retailers en merkevenementen en biedt een uitzonderlijke en voortdurend vernieuwde ervaring voor klanten. Met de steun van haar 2.800 professionals en een
ongeëvenaarde staat van dienst en knowhow, is Unibail-Rodamco-Westfield ideaal gepositioneerd om superieure waarde te genereren en projecten van wereldklasse te ontwikkelen. Unibail-Rodamco-Westfield onderscheidt zich door haar Better Places 2030-agenda, die haar ambitie vastlegt om betere
plekken te creëren die de hoogste milieunormen respecteren en bijdragen aan betere steden. De aandelen Unibail-Rodamco-Westfield zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam en Euronext Parijs (Euronext ticker: URW), met een secundaire notering in Australië via Chess Depositary Interests. De Groep geniet van een BBB+ rating van Standard & Poor’s en van een Baa2 rating van Moody’s.

Een van de meest prominente eigendommen van Unibail-Rodamco-Westfield in Nederland is de Westfield Mall of the Netherlands, die in maart 2021 werd geopend. Het winkelcentrum is gelegen in Leidschendam, nabij Den Haag, en beschikt over meer dan 280 winkels en restaurants, evenals een bioscoop en andere entertainment faciliteiten. Naast haar retail eigendommen is Unibail-Rodamco-Westfield ook betrokken bij verschillende ontwikkelingsprojecten in Nederland, waaronder de transformatie van het Amsterdamse Poort winkelcentrum in Amsterdam-Zuidoost tot een gemengd gebruik ontwikkeling met woon-, kantoor- en retailruimte.

URW is toegewijd aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in al haar activiteiten, en haar eigendommen in Nederland vormen hierop geen uitzondering. Zo beschikt de Westfield Mall of the Netherlands over verschillende duurzame ontwerp elementen, zoals een groen dak en energiezuinige verwarming en koelsystemen.

Het project op de achtergrond van deze post heet Sisters en bevindt zich in het hart van La Défense (Parijs), naast de Grande Arche. Sisters is een ambitieus gemengd gebruik project ontworpen door de Franse architect Christian de Portzamparc dat de bewoners zal voorzien van moderne diensten en voorzieningen. De hoogste toren van de twee zal next-generation kantoren bieden met loggia’s en tuinen – uniek voor een hoogbouw gebouw. De lagere toren zal een luxe hotel huisvesten. Honderd meter boven de grond zal een hangbrug de twee torens verbinden en uitzonderlijke voorzieningen bieden: een businesscentrum, een restaurant en sky-bar, een fitnessruimte en een zwembad. Een terras zal ook beschikbaar zijn, zodat bewoners kunnen genieten van adembenemende uitzichten over La Défense.

De RECG kijkt uit naar verdere samenwerking met de Europese commerciële vastgoedonderneming Unibail-Rodamco-Westfield. Voor meer informatie over Unibail-Rodamco-Westfield kunt u een kijkje nemen op hun website: https://www.urw.com/en 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top