Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Alumnidag 2023 was een succes!

Alumni Dag 3

Afgelopen zaterdag 21 januari vond alweer de vijfde editie van de RECG Alumnidag plaats!

Deze editie waren wij door Bot Bouw en VORM Holding uitgenodigd om een kijkje te nemen bij hun gezamenlijke project Oostenburg te Amsterdam. Binnen dit project nemen Bot Bouw en VORM Holding gezamenlijk de realisatie van 181 appartementen, horeca en commerciële ruimten op zich, welke verdeeld zijn over deelplan 14/15 en 16 van kavel 3 Oostenburg in Amsterdam.

Oostenburg heeft een bewogen geschiedenis, vanaf het einde van de 17e eeuw waren hier scheepswerven en pakhuizen gelegen voor kostbare specerijen uit Oost-Indië. Toen de industriële revolutie begon, werd Oostenburg het toneel van machinefabrieken zoals de immense Werkspoorhal. Tegenwoordig is Oostenburg een mooi voorbeeld van het circulair bouwen. Er worden bijvoorbeeld nieuwe bomen aangeplant om het ecosysteem op de plaats van de kap intact te houden en energie, warmte en koeling worden plaatselijk gewonnen uit natuurlijke bronnen.

Na de presentaties van Bot Bouw en VORM Holding bij het Inntel Hotel Amsterdam Landmark vond de rondleiding door Oostenburg plaats. Gedurende deze rondleiding werden de verschillende projecten van Bot Bouw en VORM Holding van dichtbij laten zien. Na de rondleiding was het tijd voor de borrel bij een nabijgelegen horecagelegenheid. Hier was er de mogelijkheid om, onder het genot van een drankje, verder bij te praten met voormalige studiegenoten van de master. Als culinaire afsluiting van de Alumnidag was er bij dezelfde horecagelegenheid ook nog het gezamenlijke diner waar volop van genoten werd!

Het achtste bestuur van de RECG kijkt met veel plezier terug op deze geslaagde dag, en willen jullie, de alumni, hartelijk bedanken voor jullie enthousiasme en aanwezigheid!

Daarnaast willen wij Bot Bouw en VORM Holding graag nogmaals hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze geweldige dag!

Voor meer informatie betreffende het project kan je terecht op de volgende website: Wonen op Oostenburg

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top