Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

CBRE | The Office Reset

Cbre Newsarticle

Hoe zien kantoren eruit na Corona? Eén ding is duidelijk: de wereld na corona zal er heel anders uitzien dan de wereld voor corona. CBRE spreekt van ‘The Office Reset’ en zet in vijf punten uiteen wat er in de komende jaren zal veranderen in de manier van werken.

In maart 2020 bracht CBRE een onderzoeksrapport uit waarin ze vooruitkeken naar 2030. In het rapport werden tien manieren genoemd waarop de vastgoedwereld zou veranderen tot 2030. Het onderzoek voorspelde onder andere dat “het einde van de vaste aanwezigheid op de werkplek bij zal dragen aan productiviteitsgroei en persoonlijke creativiteit” en dat “bijna alle werknemers mobiel zullen zijn en een netwerk van locaties nodig zullen hebben om zo productief en betrokken mogelijk te kunnen zijn”. Vrijwel meteen nadat dit rapport uitkwam, werden verstrekkende overheids-maatregelen afgekondigd in verband met de uitbraak van het coronavirus. We hebben hier te maken met een game changer: een verschuiving die de potentie heeft om nog tientallen jaren invloed te hebben op onze werkvormen, sociale omgangsvormen en houding ten opzichte van technologie. Heeft deze nieuwe situatie veranderd hoe we naar thuiswerken kijken? En welke mogelijkheden biedt deze massale kennismaking met thuiswerken organisaties en hun medewerkers op de langere termijn? Eén ding is duidelijk: de wereld na corona zal er heel anders uitzien dan de wereld voor corona. CBRE spreekt van ‘the office reset’ en zet in vijf punten uiteen wat er in de komende jaren zal veranderen in de manier van werken. Deze vijf punten worden samengevat als:

  1. Versnelde popularisering van flexibel werken.
  2. Heroverweging van kantoorinrichting.
  3. Meer toegevoegde waarde smart buildings.
  4. Extra focus op gezondheid en gezonde werkplekken.
  5. Organisatorische veerkracht opbouwen.

Trends op het gebied van kantoorwerk zijn versneld omdat organisaties zich hebben moeten aanpassen tijdens de COVID-19 pandemie. Op de lange termijn zal werken op afstand wellicht de mogelijkheden van een fysieke werkplek aanvullen, maar niet vervangen. Er moet worden gestreefd naar een ‘mixed reality’, waarin werknemers beschikking hebben over een breed arsenaal aan technologische oplossingen en zelf kunnen bepalen waar en hoe ze werken. De verwachting is dat de werkplek van de toekomst veel dynamischer zal zijn dan die van nu. Lees alles over de ‘office reset’ van CBRE en hun voorspelling voor de toekomst van werkplekken op hun website: https://www.cbre.nl/nl-nl/diensten/huurders-en-eindgebruikers/workplace-strategieen/kantoren-na-covid-19

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top